Slavnostní křest nové brožury o obcích

Dne 22. dubna 2016 proběhla na Středisku volného času v Ivančicích slavnostní akce při příležitosti křtu nově vydané brožury o členských obcích Mikroregionu Ivančicko a ukončení projektu „Rok Mikroregionu Ivančicko 2015“ realizovaného v rámci partnerství s Nadací ČEZ.

krest-publikace-foto

Akce se zúčastnilo vedení Mikroregionu Ivančicko, předseda správního výboru Rostislav Štork, místopředsedové Jan Trecha, Miloš Musil, členové správního výboru Naděžda Chajmová, Radka Formánková a tajemník svazku Bohumil Smutný. Přítomni byli též zástupci a starostové okolních obcí, včetně starosty města Ivančice Milana Bučka.

Křest nové brožury byl symbolicky proveden vodou ze studánky Svatý pramen v Nové Vsi. Po křtu následovala vystoupení tanečních skupin. Hostem byla začínající taneční skupina Galaxy of Dance ze Zbraslavi pod vedením Jitky Živné a Simony Ondráčkové. Za Středisko volného času vystoupily mažoretky a taneční skupina pod vedením Terezy Pálešové.

Vydání nové brožury o obcích je jedním z výstupů projektu partnerství Mikroregionu s Nadací ČEZ. Brožura obsahuje základní informace o 12 členských obcích, turistických cílech, zajímavostech a pravidelných akcích. Podobnou brožuru naposled Mikroregion vydal v roce 2004. Nová brožura bude pro turisty i místní obyvatele k dispozici na obecních a městských úřadech obcí a kulturních informačních centrech.

Publikováno v Dobrovolný svazek obcí informuje.